Bewerkingen van vloeren

Onze vloeren bij A&D Houtbewerking kunnen op verschillende manieren worden bewerkt voor het gewenste resultaat van uw klant. Hieronder staan de meest bekende manieren van bewerken. Wilt u meer informatie over de bewerkingen van vloeren? Neem dan contact op met ons verkoopteam of vul het contactformulier in.

Oliën van vloeren

Het hout wordt afgewerkt met 1 of 2 lagen. Deze worden machinaal aangebracht en uitgeboend. Er kunnen diverse soorten olie gebruikt worden. 

Verouderen van vloeren

Het verouderen of ‘trommelen’ van vloerdelen geeft een verweerde look aan de plankenvloer. De planken worden beschadigd door verschillende onderdelen en u krijgt een ‘geleefd’ effect. Ook walsen is een manier van verouderen.

Bezagen van vloeren

De vloerdelen worden haaks op de planken bezaagd door het zaagblad. Hierdoor wordt het vloerdeel ruw en heeft deze een speciaal effect door deze haakse lijnen van de zaag.

Roken van vloeren

De vloerdelen worden gerookt met ammonia. De dampen van de ammonia gaan een reactie aan met het looizuur dat zich in het eiken met elkaar verbindt. De planken kunnen donkerder worden doordat de tekening van de nerf duidelijker wordt.

Borstelen van vloeren

De planken kunnen ook worden geborsteld. De zachte delen worden ‘weggeborsteld’ om zo de structuur van het hout meer zichtbaar en voelbaar te maken. 

Branden van vloeren

Door de vloerdelen te branden krijg je in combinatie met de gebruikte olie een prachtig, levendig effect op de vloerdelen.